Nadia K Tokerud

Jun 8, 2021

5 min read

Apper for hester

Jeg har en time i uka jeg ofte kaller “terapi”. Den er på toppen av et stort dyr som er noen hundre kilo tyngre enn meg og i teorien kan finne ut at den ikke vil ha meg der.

Meg og hesten Kenny

Hest vs menneske

Jeg kan dra deg til en kommisjonær eller åpne nettsiden for deg. Jeg kan vise deg nøyaktig hvordan, og du kommer fortsatt ikke til å gjøre det med mindre du vil. Jeg kan ikke tvinge deg.

Men hvordan får vi mennesker og hester til å gjøre som vi vil?

Vi som skaper ting som skal brukes av folk vet at vi innimellom må legge inn nødvendige ting som du ikke egentlig har lyst til å gjøre. For har du egentlig lyst til å lage og huske på passord? Eller finne frem kredittkort når du skal handle på nett? Eller huske på å logge inn når du vil lese plussartikler?

Ikke tving meg til å tenke

Man snakker ofte om at hester er dumme dyr eller at alle er idioter. Det er en grei antakelse å ta når man skal lage noe, men stemmer ikke helt. Om vi antar at hverken hester eller mennesker forstår ting er det kanskje enklere for oss å huske å ta høyde for at folk og dyr trenger hjelp til å forstå enkelte ting, selv om de er skikkelig flinke på andre.

Rambo var ei jente, sa de da jeg ble født. Så ble jeg en designer.

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.